Puunnon toimintaa ohjaavat arvot

Viimeisen vuoden aikana olen kovasti pohtinut yritykseni missiota, visiota ja arvoja.  Toiminnan tarkentuessa myös suuntaviivat ovat selkeytyneet. Puunnon visio ja missio  löytyvät verkkosivujen etusivulta, sekä tästä alta.

Missio: Auttaa ihmisiä ja yrityksiä työelämään, jossa voi innostua ja onnistua, käyttää vahvuuksiaan ja olla parhaimmillaan.

Visio: Valoisan työelämän edelläkävijä

Yritykseni arvot ovat alusta lähtien olleet melko samansisältöiset. Viime kuukausina olen kuitenkin halunnut  tiivistää ja kirkastaa viestiä.  Olen pohtinut millaisiin arvoihin toimintani pohjautuu ja ennenkaikkea miten ne näkyvät yrityksen toiminnassa.  Koska olen yksinyrittäjä, se tarkoittaa käytännössä omaa toimintaani arjessa.

Arvotyöskentely on todella hedelmällistä myös oman elämän suhteen. Yleensä aloitan urasuunnitteluprosessit asiakkaan kanssa juuri arvoista. Arvoihin pohjautuvat kaikki valintamme, tai ainakin valinnat, joiden takana haluamme seistä. Tein itselleni huoneentaulun Puunnon arvoista muistuttamaan, miten minä luotsaan Puuntoa eteenpäin ja mihin toimintani nojaa.

Millaiset sinun oman elämäsi suuntaviivat ovat? Yksi keino päästä käsiksi omiin arvoihin on, kun tarkastelee omaa ajan- ja rahankäyttöään. Suosittelen hetkeksi pysähtymään omien arvojen äärelle. Eipä yhtään hullumpaa olisi tehdä henkilökohtainen arvotaulu seinälle muistuttamaan, millaista elämää haluat elää ja mikä sinulle on arvokasta.