Tervetuloa blogin seuraajaksi

Tervetuloa Puunnon blogin seuraajaksi. Puunto Oy on keväällä 2016 perustettu kestävän työelämän kumppani ja kehittäjä. Kestävällä tarkoitan pitkäjänteisesti hyvinvoivaa ihmistä ja yhteisöä.

Puunto syntyi halusta auttaa kokonaisvaltaisemmin. Olen vuosia työskennellyt uravalmentajana ja nähnyt, että usein uramuutostoiveiden taustalla on pahoinvointi työpaikalla. On inhimillistä, että raskaassa tilanteessa syntyy ”taistele tai pakene” reaktio, eli halu vaihtaa työpaikkaa.

Joskus työn tai organisaation vaihtaminen onkin paras ratkaisu.  Usein kuitenkin viemme huonovointisuuden mukanamme uuteen työpaikkaan ja -tehtävään.

Valmennuksillani haluan auttaa ihmisiä ja organisaatioita työhyvinvoinnin ja työyhteisöjen kehittämisessä. Kaikkea ei voi muuttaa, mutta moniin pieniin asioihin voi vaikuttaa. Joskus auttaa se, kun katsoo asioita erilaisten linssien lävitse. Mihin hyvään tuo toinen pyrkii käyttäytyessään noin?

Työurat saattavat tulevaisuudessa kestää jopa viisikymmentä vuotta. Ei ole ihan sama, mitä sen viisikymmentä vuotta tekee ja kenen kanssa. Parhaimmillaan työ on suuri onnellisuuden ja merkityksellisyyden lähde, yhdessä vapaa-ajan kanssa.

Mielekkään työn edellytyksenä on, että saa työssään hyödyntää omia vahvuuksiaan. Ensin on kuitenkin tunnistettava omat vahvuudet ja taidot. Tunnistaminen onkin vaikeampi juttu ja apuna kannattaa käyttää kannustavaa sparrauskaveria. Tulos palkitsee ja voimaannuttaa, olenkin aika hyvä!

Tätä toimintatapaa soisin työyhteisöihin rutkasti enemmän. Mitä kaikkea saisimmekaan aikaan, kun jokainen voisi tehdä enemmän sitä, mikä saa sydämen ihanasti väpättämään? Tässä on haastetta esimiehille ja tiiminvetäjille. Miten valjastaa paras meissä jokaisessa esille?

Aloitetaanko sillä, että kysyt itseltäsi: millaisessa työssä minä tunnen itseni energisimmäksi?

Halauksin, Petra