Hyvää rauhanpäivää

Tänään 21.9. vietetään kansainvälistä Rauhanpäivää. Päivä on saanut alkunsa siitä, kun englantilainen nuori mies Jeremy Gilley mietti vuonna 1999 mitä yksi ihminen voi tehdä, että edes yhtenä päivänä vuodessa ihmiskunta saisi elää rauhassa.
Hänen viestinsä Rauhanpäivästä kuuluu  näin:

”Rakkaat ystävät. Toivottavasti teillä on meneillään mukava päivä. Kerron teille nyt erityisestä päivästä eli Rauhanpäivästä, jota vietetään joka vuosi 21.9. Rauhanpäivä on päivä tulitauolle. Se tarkoittaa päivää jolloin ihmiset eivät laukaise aseita ja sotia ei ole. Se on myös väkivallattomuuden päivä. Se tarkoittaa että ihmiset kaikkialla ovat tappelematta eikä kukaan lapsi joudu kiusatuksi.

Keksin tämän päivän ystävieni ja perheeni kanssa. Me pyysimme maailman johtajia luomaan päivän, jolloin kukaan ei taistele.
Me kaikkihan haluamme taisteluiden loppuvan eikö totta? Me haluamme taisteluiden loppuvan maiden välillä ja niillä alueilla joissa asumme.  Me haluamme taisteluiden loppuvan kodeissamme ja kouluissamme. Ja siitä rauhanpäivässä on kysymys.
Se on päivä jolloin taistelut loppuvat ja kaikki välittävät toisistaan.

Jotkut nuoret tekevät juttuja kouluissaan opettajiensa kanssa, kuten maalaavat kuvia rauhasta tai pelaavat rauhanotteluita vaikkapa jalkapallossa ja ennen kaikkea pitävät huolta siitä, että kaikki ovat tuona päivänä toisilleen ystävällisiä. ja sitähän rauha on, toisista välittämistä. Rauha on sitä, että varmistetaan, ettei kukaan ympärillä tappele, ettei kukaan ole peloissaan. Rauha on sitä, että suojellaan toisia pelottavilta asioilta. Pidä huolta, että jokainen ihminen ympärilläsi on onnellinen rauhanpäivänä.
Voit tehdä mitä haluat tehdäksesi rauhan päivästä erityisen.”

Rauhallista rauhanpäivää