Vaihtoehtojen tutkiskelua

Elämä tarjoilee isoja ja pieniä valinnanpaikkoja koko ajan. Nämä paikat ovat hienoja mahdollisuuksia pysähtyä pohtimaan vaihtoehtoja.

Työelämässä opittu nopeatempoisuus ja ratkaisukeskeisyys ajavat usein paineeseen tehdä nopeita päätöksiä. Monesti siitä on hyötyäkin, mutta menetämme paljon, jos nopeudesta tulee ainoa tapa toimia.

Valintoja rauhassa tutkimalla saattaa selvitä sekin, mitä kohti ei kannata mennä. Tutkiminen voi näyttää seuraukset, mikäli ei tehdä toisin. Tämäkin on arvokasta tietoa.

Työyhteisössä yhdessä valittu suuntaa tuo rauhaa arjen työhön. Tiimi voi miettiä tulevia askelia, nekin saavat olla hitaita, kunhan ovat oikeaan suuntaan. Heti ei tarvitse onnistua tai päästä maaliin, sillä matkakin on mahdollisuus tutkia mahdollisuuksia ja kerryttää tietoa. Sovituissa kohdissa on hyvä pysähtyä arvioimaan missä vaiheessa ollaan menossa.

Toisinaan on viisautta pysähtyä hengähtämään epätietoisuuden aiheuttamasta epämukavuudesta huolimatta. Mielemme on viisas. Joskus aika on paras kumppani.

Toivottavasti sulla on kesällä aikaa ja malttia pysähtyä.